fbpx

Hallo, ik ben Anneke

 en dé quote die helemaal bij mij past, is:

“Wees jezelf, alle anderen zijn al bezet” – Oscar Wilde

Kennismaking met de oprichters

Hallo, ik ben Anneke

en dé quote die helemaal bij mij past, is:

“Wees jezelf, alle anderen zijn al bezet” – Oscar Wilde

Dit heeft bij mij een tijd geduurd voordat ik dit echt ging geloven. Ging voelen. Dat je echt jezelf mag zijn, moét zijn, en dat je daardoor ook veel lekkerder in je vel zit. Dat je niet moet proberen aan de verwachtingen van anderen te voldoen, maar op jezelf kan vertrouwen. Natuurlijk gaat dat niet vanzelf… Er is niemand die het voor je doet, alleen jijzelf kan dat. Maar dat inzicht helpt je op alle manieren verder!

Wie ben ik?

Ik werd op 26 maart 1980 geboren in Heerlen. Ik heb mijn 3 eerste levensjaren in Hulsberg gewoond, vervolgens nog net geen jaar in Maarssenbroek (vlakbij Utrecht) om uiteindelijk met het gezin te emigreren naar Luxemburg. Daar ben ik dus eigenlijk opgegroeid samen met mijn ouders en mijn 2 zussen.

Een heel gelukkig jeugd kan ik wel zeggen. Opgroeien in een internationale omgeving was wel heel bijzonder. Omdat we toch echt gewoon Nederlands waren, haalden we wel altijd nog Nederlandse boodschappen: koffie, speculaas, vanille yoghurt, sauzen, etc.

Maar rond mijn pubertijd had ik het gevoel dat ik toch van alles miste van Nederland. Ik kende, behalve wat er op RTL4 kwam, de Nederlandse TV programma’s niet, de Nederlandse liedjes niet, dus werd al snel duidelijk dat ik in Nederland ging studeren.

Ik ben het meisje rechts

Ik heb een heel gelukkige jeugd gehad in Luxemburg

Dat dat Maastricht (nu nog steeds míjn stad ;-)) ging worden, was ook meteen duidelijk. Daar heb ik geleerd om op eigen benen te staan. Maar wie was ik eigenlijk?

Als middelste kind voelde ik me er altijd letterlijk al een beetje tussenin. Ik was niet de oudste en niet de jongste, maar ‘gewoon maar de middelste’.  Ik was niet bijzonder. Althans, dat maakte ik alleen mezelf altijd maar wijs. 

Die onzekerheid die ik mijn hele leven gevoeld heb, speelde ook parten tijdens mijn studie. Kon ik het wel, vonden mensen mij wel leuk, wat zou ik eigenlijk kunnen na mijn studie, etc. Vooral hele energie-slurpende emoties waar je helemaal niets aan hebt. 

Zelfs in mijn werkleven was ik die onzekerheid nog niet kwijt. 

Ik mag er zijn!

Maar ik kan je gelukkig wel vertellen dat ik absoluut niet terugkijk op een nare tijd, maar juist op een heel fijn verleden. Het heeft me immers gevormd tot wie ik nu ben. Door zelfontwikkeling, door een belangrijke cursus en eigenlijk gewoon door het leven, weet ik nu wie ik ben, wat ik wil en dat ik er mag zijn. Dat voelt als een enorme verlichting, wat nóg meer ruimte geeft voor positieve energie. 

Vandaar ook dat bovengenoemde quote nu ook zo goed bij me past. Ik heb lang geprobeerd om aan de verwachtingen van anderen te voldoen en mezelf daarbij te vergeten. Door deze stap, samen met Stephanie, te zetten, schud ik dat stuk van me af. En nu kan ik jou daar ook bij helpen!

Maar niet alleen personen: ook organisaties kan ik helpen om hen nog beter tot hun recht te laten komen, vanuit hun unieke identiteit. Of het nu gaat om een zorgorganisatie, een onderwijsinstelling of een willekeurig ander bedrijf. Want ook voor hen geldt dat ze zichzelf moeten zijn en geen kopie van een ander!

Wat kan ik nog meer vertellen?

  • Ik ben 39 jaar en al 14 jaar gelukkig getrouwd met Tim
  • We zijn zeer trotse en (meestal wink) gelukkige ouders van Noortje (9 jaar) en Thomas (6 jaar)
  • We wonen sinds 2006 in het Belgische Maaseik.
  • Als ik de zee of ander water zie, voel ik me gelukkig
  • Ik ben goed in het verbindingen leggen, in het grotere plaatje zien
  • Zorgmarketing heeft mijn hart gestolen, maar marketing vind ik sowieso het leukste vak dat er is!
  • Mijn drive is om iedereen beter tot zijn recht te laten komen
  • Ik hou van de interactie met mensen, hoewel ik ook heerlijk alleen kan zijn
  • Mijn passie is eigenlijk heel simpel: genieten van het leven!

 

 

Wat ik vooral geleerd heb, is dat je jezelf niet gek moet maken met hoe je de dingen vroeger deed, hoe je vroeger was. Of had ik maar dit, had ik maar niet dat. Dat besef is zo bevrijdend. Je kunt jezelf namelijk echt kwellen met dat soort gedachten. Of dat nu in je privéleven is of in je werksituatie,  want…

 

… JE DEED WAT JE WEET!