Het hebben van de zaak is NIET het eind van het vermaak!

Het hebben van de zaak is niet het eind van het vermaak

Laatst was het (voor mij  in elk geval) feest op de markt in de stad waar ik vlakbij woon. Er vond namelijk een fiat500 evenement plaats! En laat dat nou net mijn lievelingsauto zijn. Al van jongs af aan droom ik ervan zelf een fiat500 te hebben. Omdat ik ze zo leuk, mooi en schattig vind. Nu zullen velen zoiets hebben: “Oké en waarom??” En: “Die moet je nooit kopen want dan sta je na 10km op de autoweg al stil.”

Vrijheid, doorzettingsvermogen en overwinning

I don’t care! Voor mij staat deze auto namelijk voor vrijheid, voor doorzettingsvermogen en voor overwinning. Ik heb namelijk nooit de ‘noodzaak’ gehad voor een tweede auto. Met een gezin is een wat groter model toch wat handiger…

Nee, als ik deze auto straks in mijn bezit heb, dan betekent het dat voor mij dat ik doorzettingsvermogen heb getoond, dat ik de (financiële en mentale) vrijheid heb bereikt om deze aan mijzelf cadeau te doen. Dat ik mijn dromen waar kan maken. En dat voelt voor mij als een enorme overwinning.

En ik weet ook 100% zeker dat als ik dat cadeau in mijn bezit heb, dit niet het eind is van het vermaak. Nee, ik zal elke dag naar dat leuke, kleine ding kijken en trots voelen. En als ik ermee op pad ga, zal ik telkens weer dat gevoel van vrijheid kunnen oproepen. Want dit herinnert mij eraan dat ik zeker weten doelen kan behalen en doorzettingsvermogen heb. En dat geeft weer een powerboost voor andere doelen die ik heb.

Want als je iets zo graag wilt en daar elke dag voor werkt en dat als je eenmaal daar bent, mag je die overwinning zo belachelijk goed vieren dat je een week later de kater nog voelt. Bij wijze van spreken dan 😊. Soms mag je gewoon iets zo graag willen gewoon omdat het je blij maakt. Niet omdat het nodig is: een gezinsauto is ‘nodig’, je conditie verbeteren is ‘nodig’, sparen voor later is ‘nodig’ etc.

Iets WILLEN i.p.v. MOETEN geeft zoveel positieve energie!

Want iets heel graag WILLEN, geeft zo’n andere drive! Een die voortkomt uit hartstocht, uit een brandend verlangen. Probeer daarom zoveel mogelijk te kijken naar wat je wilt. Hoe wil je je voelen? Hoe wil je dat een situatie zich ontvouwt? Hoe wil je er volgend jaar bij zitten financieel en persoonlijk? Hoe wil je je voelen in een specifieke relatie? Als je jezelf die vragen stelt, zul je merken dat je vanuit een veel positievere instelling het leven benadert. Dat je keuzes gaat maken die jou dichterbij je doelen brengen. Omdat je VOELT en WEET dat dit je veel moois gaat brengen.

Italië 1995: vanaf mijn vijftiende was ik al gek op Fiat500s!

Zeker: het onderweg zijn naar een doel is een bijzondere reis om van te genieten en te leren, maar zie het behalen van dat doel als een prachtige zonsopkomst klaar om jouw wereld te verlichten.

Liefs,
Stephanie

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit bericht!

Wie moet dit ook weten? Deel het met je netwerk!