Ging jij op vakantie in de moet-stand?!

Ga jij op vakantie in de moet-stand?

Nu de vakanties weer voorbij zijn, blikken we vaak terug op de vakantie. Nu moeten we weer van alles: we moeten weer vroeg op voor het werk, hebben weer schoolstress, de dagelijkse sleur van het huishouden,… Dat hadden we op vakantie niet!

Maar.. ik denk ook meteen terug aan alles wat ik me nog had voorgenomen om tijdens de vakantie te doen, nog voordat ik weg ging. En dus feitelijk nog in de moet-stand zat.

Waarom blijven we dat toch  doen?

Die moet-stand vertelt je dat je tijdens de vakantie nu eindelijk rust genoeg hebt om dit of dat te doen: deze vakantie ga ik minimaal 3 boeken lezen, ga ik absoluut daar eten en op die excursie. Verder leg je jezelf ook nog van alles op: ik moet ontspannen, ik ga mijn leven overpeinzen, ik moet toch echt 1 keer per dag mijn mail checken, ik ga elke dag iets posten op social media, etc.

Wat moet jij van jezelf op vakantie?

Zo gaan we dus ook op vakantie. Terwijl we juist zo blij zijn dat we op vakantie eindelijk niets hoeven en niets moeten. Hoe kan dat toch? Waarom hebben we zo’n drang naar presteren? Voor wie? Voor onszelf? Ben je alleen echt op vakantie geweest als je die 3 boeken gelezen hebt? Als je een paar keer geantwoord hebt op de mail om je betrokkenheid en inzet te laten zien? Nee toch?

Deze vakantie had ik mij bijvoorbeeld voorgenomen om nog verder te werken aan onze website, mijn eerste blog te schrijven, actief te zijn op social media en het ‘over mij’-verhaal te schrijven. Omdat ik dus tijd had. Maar toch had ik dus best veel dingen die ik eerst had verbloemd tot: ach, daar heb ik toch tijd voor, maar die eigenlijk vanuit de moet-stand kwamen.

 

Ga op vakantie in de geniet-stand!

Toen ik dat inzicht kreeg, viel er meteen een ontspannen gevoel over me heen. Ik moest namelijk helemaal niets! Ik heb dus al die dingen die ik van mezelf moest, opzij gezet voor na de vakantie. En ik heb nog nooit zo’n relaxte en ontspannen vakantie gehad!

Wie weet kwam het ook wel een beetje omdat ik het overpeinzen van mijn leven deze keer achter me kon laten. Dat heb ik de afgelopen maanden gedaan en dat heeft geresulteerd in deze fantastische stap naar het bedrijf In Petto, samen met Stephanie. Waardoor ik nu ook goed weet wie ik ben en zit ik lekker in mijn vel.

Dus ga uit die moet-stand en ga in de MAG-stand! Elke dag van je leven.

En ga de volgende vakantie gewoon lekker in de geniet-stand weg 😉

 

Hoe kom jij uit de moet-stand?

Kom je makkelijker uit die moet-stand als je lekker in je vel zit? Ik denk van wel! Gun het jezelf daarom ook om dat te bereiken!

 

Wil jij beter in je vel zitten...

En een leven gaan leiden waardoor je kunt ontspannen?

Volg dan onze training ‘Ontdek wie je bent?’
In 8 weken nemen wij jou mee op ontdekkingstocht naar jezelf!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit bericht!

Wie moet dit ook weten? Deel het met je netwerk!