Zichtbaar worden: het blijft een ding

“Je moet jezelf wat meer profileren”

… kreeg ik meer dan eens te horen van verschillende managers in diverse functies. Niemand van hen wist wat die opmerking steeds met mij deed. Ik kreeg het daar namelijk spaans-benauwd van. Voor mij voelde dat alsof ze me vroegen om, noem eens iets geks, voor een volle zaal te spreken.  Maar hoe dan? Wat heb ik dan te vertellen? Als ik maar niet rood word! Wat denken mensen dan wel niet van me?

Allemaal beperkende vragen waarmee ik mezelf klein hield en dus onzichtbaar. Super zonde én egoïstisch! Daarmee onthoud ik mezelf en anderen van de kennis die ik heb.

Zij zagen het wél in me

Dat was natuurlijk niet hun intentie met die opmerking. Sterker nog, waarschijnlijk zagen zij wel dat ik dat best kan. Alleen ik zag het niet. Mezelf profileren betekende voor mij dat ik opeens overal op af moest stappen, met mijn vuist op de tafel slaan of iedereen constant moest opbellen. En dat was en ís wel even een dingetje voor mij. Dat gaat mij verre van natuurlijk af.

Waar ik nu meer en meer achter kom is dat jezelf profileren niet om de frequentie gaat, maar om de intentie en de authenticiteit.

 

Profileren is nog steeds lastig

Maar zelfs als ondernemer vind ik het nog steeds lastig. Ik ben meer van de lange termijn. Het stipje aan de horizon bereiken. Alleen vergeet ik dan af en toe mensen mee te nemen in mijn weg daar naar toe. Dan maak ik mezelf wijs dat daar niemand op zit te wachten. Of dat het eerst perfect moet zijn, voordat ik iets deel.

 

Doe jezelf niet te kort!

Inmiddels weet ik dat dat onzin is! En vooral dat ik mezelf en anderen daarmee te kort doe. Want ik heb best iets te vertellen, waar vast veel mensen iets aan hebben!

Ik kies er dus steeds bewuster voor om het mezelf zichtbaar te maken! En stiekem voelt dat best lekker! Mijn stipje aan de horizon is dat ik mezelf met alle gemak profileer, maar deel nu dus deze tussenstop al met je 😉 De reis is immers even belangrijk als de bestemming!

Liefs,

Anneke

P.S.

Wij weten als geen ander hoe moeilijk het soms kan zijn om jezelf te profileren, zichtbaar te worden. Daardoor kunnen we jou daar goed bij helpen! Check de prodcuten onder ‘voor ondernemers’ of ‘voor jou als persoon‘.

Anneke de Waal

Ik ben expert in het verbinden van losse elementen, initiatieven, ontwikkelingen, projecten met elkaar zodat er vanuit verbinding krachten worden gebundeld voor een sterker verhaal!

Gerelateerde berichten

Teamtraining bij Alona Marketing

Teamtraining bij Alona Marketing

Teamtraining bij Alona Marketing   Er was eens... Eén van de snelst groeiende bedrijven van Nederland, genaamd Alona Marketing dat...

Terug in de schoolbanken

Terug in de schoolbanken

Terug in de schoolbanken? Niet helemaal! We gaan wel terug naar school, maar niet in de schoolbanken 😉 Deze week hebben wij de...

Hoe leer je lopen als ondernemer?

Hoe leer je lopen als ondernemer?

Hoe leer jij lopen in de ondernemerswereld? Waarom kan je dit niet gewoon? Ik voel een boosheid opkomen en proef frustratie. Hou nou eens...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op de hoogte blijven?

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit bericht!

Wie moet dit ook weten? Deel het met je netwerk!