Wat zouden ze wel niet van me denken?

wat-anderen-van-jou-denken

‘Dan sta ik echt voor schut.’

‘Ze zullen me vast uitlachen.’ Of ‘Wat zullen ze daar wel niet van denken?’ ‘Dat gaan ze echt niet leuk vinden.’ Allemaal voorbeelden van gedachten die ik heb gehad voordat ik besloot om dan maar iets niet te doen.⁠ ⁠

Dat idee niet durven opperen in een vergadering, waarna iemand anders een soortgelijk idee wel durfde voor te stellen en dit als briljant werd ervaren. Die belangrijke ervaring niet delen via social media, maar die bij iemand anders viraal gaat. Die sollicitatiebrief niet schrijven en vervolgens zien dat iemand met minder ervaring en skills die toffe functie gewoon kreeg.⁠ ⁠

Wat speelt hier? Nou, dat is FOPO.

Een nieuwe term die we kunnen toevoegen aan de FOMO’s (Fear Of Missing Out) en JOMO’s (Joy Of Missing Out) is nu dus FOPO, de Fear Of People’s Opinions. De angst van wat andere mensen van ons denken.⁠ ⁠ Het kan verlammend werken.

Het houdt ons onnodig klein en weerhoudt ons vaak te doen wat we zo graag willen doen. Om te doen waar ons hart sneller van gaat kloppen en waardoor we de tijd vergeten.⁠ ⁠ Als je steeds verder verwijderd raakt van wie je bent, wat jou jou maakt, met je talenten, overtuigingen en persoonlijke waarden, doordat je je meer druk maakt om wat anderen wel/niet van je denken…dan richt je enorme schade aan bij jezelf.

Durf voor jezelf te kiezen!

Je leeft meer voor anderen dan voor jezelf.⁠ ⁠ Ik heb het jaren gedaan. Soms overvalt me zo’n FOPO-gedachte nog steeds hoor. Maar gelukkig weet ik heel goed wie ik ben, wat mijn waarden en kwaliteiten zijn en kan ik dan keuzes maken waar ik achter sta en volledig voor ga.

Als je FOPO te lijf wil gaan en wil leven vanuit je volle potentieel, leer jezelf dan echt goed kennen. Durf die uitgestelde droom weer toe te laten. Durf te gaan voor wat je wilt!⁠

Liefs,

Stephanie 

Wil jij jezelf beter leren kennen...

en een leven gaan leiden dat beter bij jou past?

Volg dan onze online training ‘Heb jij al een I.D.?’
In 8 weken nemen wij jou mee op ontdekkingstocht naar jezelf!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit bericht!

Wie moet dit ook weten? Deel het met je netwerk!